Łukasz Szewczyk22.09.2016 (16:54)brak komentarzy

Kapusta i dania z alkoholem w październikowym magazynie Kuchnia

Tematem numeru październikowego wydania magazynu Kuchnia jest kapusta - kucharz Grzegorz Łapanowski proponuje m.in. pstrąga z duszoną kapustą i przepis na gołąbki jego mamy. Czytelnicy znajdą także pomysły na śniadaniową granolę, rady dotyczące powolnego pieczenia mięsa, relację z kulinarnej wyprawy do Etiopii i przepisy na crème fraîche.
Kuchnia - nr 10/2016
Kuchnia - nr 10/2016
W nowym wydaniu Kuchni znalazły się też ekskluzywne przepisy Sarah Britton, kanadyjskiej blogerki kulinarnej o niezwykłej wyobraźni, pochodzące z jej książki "My New Roots - inspirujące przepisy kuchni roślinnej na każdą porę roku". Marcin Popielarz, szef gdyńskiej restauracji Biały Królik zaprezentuje przepisy, w których łączy kreatywne podejście do dobrze znanych receptur i korzystanie z produktów zakorzenionych w polskiej tradycji, a redakcja "Kuchni" podpowie, jak przyrządzić ziemniaki, jak i z czym jeść tapiokę i jak dobrać wino do wołowiny. Miłośnicy piwa dowiedzą się, jak najlepiej dobrać ten trunek do konkretnych potraw, a wielbiciele strudli - jak przygotować ten najsmaczniejszy.
W numerze znajdą się dodatkowe 24 strony z przepisami na potrawy z kropelką alkoholu, na przykład na kurczaka w ginie, udka kurczaka w sosie szampańskim, żeberka w winie czy piwne lody.

Najnowsze, październikowe wydanie miesięcznika Kuchnia pojawiło się w punktach sprzedaży prasy od 20 września 2016 roku w cenie 9,99 zł. Wydanie można również kupić z książką kulinarną Wydawnictwa RM do wyboru w cenie 12,99 zł.

Październikowe wydanie "Kuchni" jest promowane w prasie ("Gazeta Wyborcza" i jej tygodniki, czasopisma Agory), w radiu (Radio Złote Przeboje, Rock Radio, Radio Pogoda, Radio TOK FM), w internecie (serwisy Gazeta.pl), w telewizji (TVS) oraz w kinach sieci Helios. Działania reklamowe przygotował dział marketingu pionu Czasopisma i prasa bezpłatna Agory.