Łukasz Szewczyk09.09.2014 (17:11)3 komentarze

Rusza trzecia edycja "Top Chef" w Polsacie. Premiera książki "Gotuj jak Top Chef"

W środę (10 września 2014 roku) na antenę telewizji Polsat powraca kulinarne reality-show "Top Chef". Nowa edycja to także zmiany w programie - Grzegorz Łapanowski będzie nie tylko prowadzącym, ale dołączy także do jury. Z kolei na rynku debiutuje książka "Gotuj jak Top Chef"
Jury programu "Top Chef" / Fot. Grzegorz Pytka / Polsat
"Top Chef" to jeden z najstarszych i najsłynniejszych kulinarnych show na świecie, w którym walczą nie amatorzy, ale osoby zawodowo związane z gotowaniem. Jak pokazały poprzednie edycje show, mogą wziąć w nim udział zarówno szefowie kuchni luksusowego hotelu, jak i małej regionalnej karczmy. Najważniejsza jest pasja gotowania i kreatywność. Tu wymagana jest perfekcja w każdym calu, miłość do ryzyka i uwielbienie dla rywalizacji. Trzeba umieć przyrządzić wyszukaną potrawę, ale nie tylko. Program sprawdza podstawowe umiejętności: od predyspozycji do bycia szefem kuchni, po wszechstronność i zdolność szybkiego uczenia się oraz wykorzystania nabytej wiedzy w praktyce. Wszystko weryfikowane za pomocą kulinarnych zadań. Wyłonionych w castingu kucharzy czekają stres, mordercze tempo, pułapki oraz nagroda główna - duże pieniądze. Każdy odcinek to seria skomplikowanych konkurencji. Zwycięstwo w jednej z nich daje uczestnikom immunitet, inne zadania eliminują najsłabszych - przegrany musi spakować swoje noże i opuścić program.
Uczestników podczas kolejnych zadań oceni niezwykle profesjonalne jury, w składzie, na którego czele stanie ponownie Wojciech Modest Amaro. Pozostali członkowie jury to: Grzegorz Łapanowski, Maciej Nowak oraz Ewa Wachowicz.

Trzecia edycja programu "Top Chef" na antenie telewizji Polsat w środy o godzinie 20.40 (od 10 września 2014 roku)

"Gotuj jak Top Chef" - okładka książki
To jednak nie koniec atrakcji dla widzów. Wraz ze startem nowego sezonu premierę będzie miała książka "Gotuj jak Top Chef", przygotowana przez energetyczną i piękną Ewę Wachowicz, charyzmatycznego prowadzącego program Grzegorza Łapanowskiego, kulinarnego wirtuoza Josepha Seeletso oraz uczestników drugiej edycji show.

Publikacja zawiera ponad 100 przepisów, zdjęcia smakowicie wyglądających potraw i porady mistrzów sztuki kulinarnej. Doświadczeni kucharze - jurorzy i uczestnicy programu - proponują praktyczne przepisy na oryginalne i smaczne potrawy oraz radzą, jak doskonalić swój warsztat kulinarny.

Komentarze (1 - 3 z 3)

Łapanowski jurorem i prowadzącym, jakoś dziwnie.
 4  
W środy o 20:40 to jest Liga Mistrzów na nc+ a nie jakieś badziewia.
 2  
Kolejna dawka najlepszych kulinarnych emocji na Polsacie przed nami. A książką myślę, że ozdobię moją i tak już pokaźną biblioteczkę kucharską.
 4