Łukasz Szewczyk10.09.2018 (15:07)brak komentarzy

"Sztuka mięsa" w Food Network

Tomasz Jakubiak poprowadzi w Food Network nowy program kulinarny! W "Sztuce mięsa" przedstawi proste i praktyczne przepisy na najlepsze dania mięsne. W pierwszym odcinku zaprezentuje smakowite potrawy z wołowiny.
"Sztuka mięsa"
Tomasz Jakubiak to doskonały szef kuchni, który o jedzeniu opowiada jak nikt inny. W swoim nowym programie całkowicie skupi się na tym, co od wieków jest specjalnością polskiej kuchni, czyli na mięsie. W dzisiejszych czasach nie jest to już wyłącznie przysłowiowy "schabowy" czy "mielony".
W menu Polaków pojawiają się także coraz odważniejsze połączenia smaków. Prowadzący pokaże widzom Food Network, jak w prosty sposób z mięsa i wędlin przygotować pyszne potrawy.

W każdym odcinku Tomasz Jakubiak przyrządzi dwa autorskie dania i zaprezentuje inny rodzaj mięsa: wołowinę, wieprzowinę, drób, dziczyznę, ryby etc. Prowadzący wybierze się także poza kuchnię! Widzowie poznają lokalnych hodowców i przedsiębiorców, którzy z pasją opowiedzą o swoich produktach.

"Sztuka mięsa" w niedziele o godz. 10.45 (od 9 września 2018 roku) na antenie Food Network

W pierwszym odcinku znany kucharz pokaże jak okiełznać wołowinę. Zrobi doskonały stek - cudownie zrumieniony z zewnątrz i idealnie różowy w środku. Przygotuje kruche bitki i poda je z marynowanymi burakami i roszponką. Na koniec zaserwuje ekspresową pitę po brzegi naładowaną porządnie doprawionym mięsem i aksamitnym hummusem. Kucharz odwiedzi także hodowcę krów, który zdradzi, w czym tkwi sekret dobrego wołowego mięsa.